Ergonomische vaatwasser met liftsysteem

V-ZUG vaatwasser met liftsysteem

Je vaatwasser in- en uitladen zonder je steeds te moeten bukken? Het kan met de nieuwe V-Zug vaatwasser met OptiLift. Dankzij deze vernuftige ‘liftfunctie’ wordt de onderste korf bij het uittrekken tot op heuphoogte opgetild. Een ergonomische plus die het werk in de keuken er weer een stuk aangenamer op maakt.

Rugvriendelijke keuken anno 2020

Ergonomie is anno 2020 een belangrijk thema in de keuken. Alles wordt in het werk gesteld om het werk zo vlot en rugvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Denken we daarbij aan uittrekbare leggers, ergonomische pottenladen, aangepaste werkbladhoogte en ovens op ooghoogte. Maar wat met de vaatwasser? Ook deze kan desgewenst op hoogte in de kolomkast worden ingebouwd, maar dat is praktisch en organisatorisch niet altijd haalbaar. Doorgaans verkiest men om de vaatwasser onder het werkblad in te bouwen, liefst in de buurt van de spoeltafel. Maar dat betekent dat we ons, bij het laden en ledigen van de onderste korf, onvermijdelijk telkens weer moeten bukken. Het Zwitserse toplabel van keuken- en huishoudtoestellen V-Zug vond er wat op en lanceerde de Adora vaatwasserlijn met als meest opmerkelijke nieuwigheid de OptiLift functie. Bij het uittrekken van de onderste korf wordt deze automatisch tot op heuphoogte omhoog gebracht. Dit tilt niet alleen het laadcomfort naar een hoger niveau – figuurlijk én letterlijk -, ook het zoutreservoir bijvullen en de filter schoonmaken wordt zo vergemakkelijkt. Ergonomisch comfort met een plus.

Form follows function

Naast OptiLift noteren we nog een aantal andere snufjes die het comfort verder ten goede komen. Neem nu de telescopische SoftSlide-geleiders met SoftClose-sluitsysteem waardoor zelfs het meest delicate glaswerk bij het induwen en uittrekken van de manden niet beschadigd wordt. Flexibiliteit troef: zowel de besteklade als bovenste korf zijn zeer eenvoudig uitneembaar waardoor ook grote potten eenvoudig een plek vinden. Design follow function… of hoe het design hier in functie staat van het uitgekiende gebruiksgemak.

Plus X Award

Een Plus X Award moet je verdienen… en dat is wat de nieuwe V-Zug Adora vaatwasserlijn dan ook deed.  Vooreerst is er de nieuwe OptiLift functie, maar de toestellen wisten zich nog op andere vlakken te onderscheiden, zowel in de categorieën van ‘hoge kwaliteit’, ‘design’, ‘bedieningscomfort’, ‘functionaliteit’, ‘ergonomie’ als ‘ecologie’. Zo noteren we voor de Adora SL onder meer een waterverbruik van slechts 5 liter voor het automatische programma. Ook vermeldenswaardig: het gepatenteerde SteamFinish- procedé dat glazen, bestek en schotels met pure damp verzorgt en garant staat voor een vlekvrije properheid. Zachtjes zetten de dampdruppeltjes zich op de vaat af en zorgen voor een glanzend resultaat.  Andere opmerkelijke programma’s:  een supersnel Party-programma van amper 11 minuten, een Sprint-programma van 20 minuten en het Fondue-Raclette programma dat, door middel van een actieve inweekfase, niet alleen de Zwitserse fonduepotten maar ook onze lasagna- of gratinschotels perfect schoon krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *